Pozvánka na vernisáž

Publikováno 5.8.2023

Zveme vás na vernisáž soch 8. ročníku sochařského symposia Cesta mramoru, která se uskuteční 13. srpna 2023 od 14 hodin v Dobřichovicích pod lávkou prof. Karla Lewita, kde sochaři měsíc pracovali.

Sochařské symposium v Dobřichovicích vrcholí. Tento týden dokončují svá kamenná díla Kurt Gebauer, Pavel Charousek a Elisabeth Habermannová na 8. ročníku symposia Cesta mramoru v Dobřichovicích.

Pro sochařské symposium vznikly v letošním roce sochy ze tří druhů mramoru.
Pavel Charousek uskutečnil svůj záměr vytesat nadživotní hlavu z francouzského mramoru svatá Anna. Pojmenoval ji Svědek a opravdu se dívá očima z bílého, tmavého a zlatavého vyleštěného mramoru.
Elisabeth Habermannová vytvořila průzor v podobě clony. Pracovala s mramorem z lomu Nehodiv se svým mentorem Radomírem Dvořákem, který ji do řemesla zasvěcuje a na dobřichovickém symposiu má od roku 2014 sám sochu.
Kurt Gebauer si vybral několik bloků místního sliveneckého mramoru, ze kterých vyskládal velkoformátovou sochu připomínající postavu.

V neděli 13. srpna 2023 od 14 hodin se uskuteční vernisáž pro širokou veřejnost. Jste srdečně zváni do Dobřichovic pod lávku prof. Karla Lewita, kde sochaři měsíc pracovali, na odhalení jejich děl.

Na vernisáži vystoupí kytarista Lukáš Chejn.

Fotogalerie Závěrečný týden